12 essentiële verzorgingsrituelen 

Slow ageing zit niet enkel in een potje, maar ook in een reeks verzorgingsrituelen. Met deze eenvoudige, maar essentiële tips start en eindig je de dag in schoonheid.

Background Image

wake up!

Gaat de wekker, dan start ook de race tegen de klok. We moeten met z’n allen ergens zijn en proberen daar zo efficiënt mogelijk te geraken. Zonder deze verzorgingsrituelen te negeren, toch?

Pic

1. opwarmertje

Klinkt mogelijk weinig aantrekkelijk, maar een mini work-out beïnvloedt een gezonde bloedcirculatie en vermindert stress. Je hoeft geen uur te joggen, zelfs vijf minuutjes stretchen of een leuke app zoals de 7 Minute Work-out boost je dag (én je huid!) al. 

Pic

2. dubbele douche

Nog voor de échte douche verdien je ook inwendig een douche. Voldoende drinken is doorheen de dag ontzettend belangrijk om onder andere een droge, futloze huid tegen te gaan en die reminder kan je activeren door al meteen te starten met een groot glas water. De ene opteert voor lekker fris, de ander houdt van lauw. Sowieso een aanrader: voeg het sap van een halve citroen toe voor extra frisheid én een vleugje vitamine C.

Pic

3. Never. Nooit. Overslaan.

Elk z’n beautyroutine, maar sla deze stappen alleszins nooit over: Reinig je gezicht met lauwwarm water.
Hydrateer! Onder het laagje make-up garandeert een goede dagcrème een levendige, elastische huid. Slow Âge, de nieuwste cosmetische verzorging van Vichy, combineert 3 gezonde ingrediënten (antioxiderende Baïcaline-wortel, Bifidus uit probiotica en Mineraliserend Water van Vichy) en een UV-filter om sporen van veroudering te vertragen door ze te corrigeren vanaf hun ontstaan.
Investeer in een serum. Dit bevat een zeer hoge concentratie actieve ingrediënten en werkt dus heel gericht op jouw probleemzone.

Ontdek hier Slow Âge van Vichy
Vichy is verkrijgbaar bij de apotheker

Pic

4. SPF? Pfff...

Want de zon komt onmogelijk door dat grijze pak wolken, bovendien hebben we nog een paar buien tegoed? En toch hebben we dagelijks een beschermend laagje nodig. Check of je make-up een voldoende hoge factor bevat en zelfs dan nog doe je er verstandig aan een extra beetje zonnecrème van minstens SPF 20 aan te brengen op je gezicht, hals en handen.

Pic

5. een glaasje kermit

Je bent niet verknocht aan je cafeïneshot? Net zo’n kickstarter en veel gezonder: blend groene groenten tot een sapje. Gwyneth Paltrow is alvast fan van deze mix: 1 komkommer, ½ limoen, 1 appel en een handvol basilicumblaadjes.
Tip: lees ook Mooimakers en ontdek nog meer beautyfood!
p.s.: ook groene thee blijft de favoriet om huidveroudering tegen te gaan!

Pic

6. ook nog dit...

Glimlach net voor je de deur uitgaat 30 seconden lang naar je spiegelbeeld. Hou dat beeld vast: zo ziet een blije jij eruit. Wat er de rest van de dag ook gebeurt, dit momentje ben je even helemaal bij jezelf en dat geeft zelfvertrouwen.

Background Image

SLAAP ZACHT

Naar bed gaan is een ritueel dat al in de badkamer start. Daar wordt de dag van je gezicht gewassen en verdwijnt tijdelijk het leven uit je kleren. Morgen een nieuwe dag, nu eerst rust…

Pic

1. nachtwerk

Kantoorlucht, verwarming, uitlaatgassen… er valt wat van je gezicht te wassen. Voorkom verstopte poriën door een grondige reinigingsbeurt, pep je huid op met een minimassage en laat een goede nacht- en oogcrème de rest van de uren het werk doen.

Pic

2. smile!

Die glimlach hoort ook bij je. Mooie tanden laten je er jonger en energieker uitzien, bovendien voorkomt een goede tandhygiëne heel wat kwaaltjes. Grondig én regelmatig poetsen dus.

Pic

3. bed hair day

Lange haren maak je beter vast in een nonchalante vlecht of staart. Waarom? Je haar ondervindt zo minder schade, maar dat niet alleen: het vet afkomstig van je haar blijft zo weg van je gezicht.

Pic

4. gratis beautybehandeling

Geen twijfel mogelijk: een goede nachtrust herstelt op verschillende vlakken en daar is het slaaphormoon melatonine mede verantwoordelijk voor. Dit hormoon pakt ondermeer ouderdomsverschijnselen als fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken aan. Werk dus aan die goede nachtrust!

Pic

5. exraatje

We kunnen het niet genoeg zeggen: voldoende vocht is zo belangrijk om een futloze huid op te peppen en fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan. Ook een luchtbevochtiger in je slaapkamer helpt om je vochtgehalte op peil te houden.

Pic

6. een zijdezachte nacht

Nog een luxetip: investeer in zijden of satijnen kussenslopen. Gegarandeerd geen slaaprimpels meer!