interview: karin gesquière

“Ik vier elke verjaardag heel bewust”

Article Image

Naam: Karin Gesquière
Leeftijd: 36 jaar
Job: vastgoedmakelaar
Woont samen en is mama van Timon (3,5 jaar)

De ingrediënten van Karin:


3 x per week lopen
“Zo’n zeven jaar geleden ben ik tijdens een mindere periode beginnen lopen. Het hielp me om afstand te nemen van de dingen. Tijdens zo’n uurtje gaat er zoveel door je hoofd en krijg je nieuwe inzichten. Ik voel me stukken energieker, wat handig is met een actieve kleuter in huis. Lichamelijk is er niet veel veranderd, maar ik merk wel dat ik alles mag eten, ongetwijfeld ook voor een stuk dankzij die loopsessies. Momenteel loop ik probleemloos vijftien kilometer en train ik voor een halve marathon.”

Bloggen
“Ik heb altijd graag geschreven. Dat talent kan ik niet kwijt in mijn job, maar vond ik te waardevol om er niets mee te doen. Ongeveer een jaar geleden startte ik een blog over mezelf en over alle dingen die mijn hart sneller doen slaan. In de eerste plaats is dat mijn gezin, maar dat niet alleen. Ik merk in mijn omgeving dat niet meer alles in het teken van je gezin hoeft te staan. Met mijn blog heb ik het ook over al die andere passies: lopen natuurlijk, DIY en koken, fashion & friends, reizen… De populairste rubriek is ‘Moms Run the City’: hiervoor ga ik samen met een actieve mama een dagje lopen en maak daar een verslag van.”

Kleine reizen, grote reizen
“Mijn vriend en ik houden enorm van verre reizen. Dat staat nu even on hold zolang Timon klein is, maar binnen een paar jaar vertrekken we sowieso weer. Ook als koppel plannen we regelmatig een weekend, vorig jaar zelfs meer dan dat: tijdens de kerstvakantie trokken we met z’n tweetjes naar Mexico als een soort honeymoon. Je bent niet alleen mama en werknemer, maar ook partner. Af en toe moet je gewoon een pauze inlassen en bewust tijd nemen voor mekaar. Ook dat geeft zuurstof.
En dan zijn er nog mijn vriendinnen. Met hen plan ik regelmatig een avondje uit en vertrekken we tweemaal per jaar op weekend. Even weg van alles, dat voelt zo goed.”

Innerlijke & uiterlijke zorg
“Mijn vriend werkt als sportleraar, gezonde voeding is bijna vanzelfsprekend bij ons. Nooit fanatiek, wij genieten evengoed van een lekker wijntje, maar vers fruit, veel groenten, quinoa, bulgur en bruin brood zijn dagelijkse kost.
In mijn kleerkast merk ik dat comfort belangrijker geworden is. Ik wil er nog altijd mooi uitzien, maar ik grijp nu naar kleren waar ik me goed in kan voelen. Een jurk waarin ik mijn buik niet moet intrekken, toffe sneakers om de stad te doorkruisen. Bovendien ben ik strenger geworden op kwaliteit. Vroeger liep ik wekelijks wel een winkel binnen, nu koop ik minder maar beter. Ook in mijn beautycase merk ik verandering: ik koop kwaliteitsvolle producten, veelal van bij de apotheker. Ik weet nu wat ik nodig heb om mezelf te verzorgen en er goed uit te zien. Tegelijk hou ik vast aan een naturel look.”

En hoe voelt het om 36 te zijn?
“Ik merk dat het ontzettend snel gaat. Vroeger hoorde ik mijn ouders hetzelfde zeggen, iets wat ik toen niet begreep. Maar effectief: hou ouder je wordt, hoe sneller de jaren lijken te gaan. Ik probeer nu elke verjaardag heel bewust te vieren.
Ik merk wel dat er wat meer ongemakken komen. Zo draag ik bijvoorbeeld sinds kort steunzolen tijdens het lopen, omdat ik rug- en nekklachten kreeg. Dat hamert er dan wel in: je wordt ouder! En toch, diep vanbinnen voel ik me nog altijd twintig. De levensstijl die ik nu heb, hoop ik alleszins aan te houden: gezond leven, sporten en af en toe genieten zonder rem.”

Check Karins blog: momrunsthecity.com

Jurk met knoopjes: Just In Case
Lichtblauw hemd: H&M