slow age food: 10 mooimakers

Een goede verzorging van je huid begint van binnenuit: wat je eet laat immers z’n sporen na. Zet deze mooimakers wekelijks op het menu en tackle zo de huidverouderingssymptomen.

image

Donkere kringen

Griekse yoghurt is al een tijdje de favoriete start van de dag: niet alleen zorgen de proteïnes voor een verzadigd gevoel, dankzij de aminozuren worden meteen ook de donkere kringen onder je ogen aangepakt.

image

Doffe huid

Tijdens de zomer zien we het als een vanzelfsprekendheid om onze huid te beschermen tegen UV-stralen, helaas vergeten we maar al te vaak dat ook de grijze en koude dagen schadelijk zijn. Smeren dus én ook knabbelen, want wortels helpen je huid te beschermen. Bovendien zorgen ze voor een gezonde gloed.

image

Rimpels

Natuurlijk is het een must om je vochtgehalte op peil te houden in de strijd tegen rimpels. Voeg een flink handvol granaatappelpitjes toe aan je ontbijt of salade en help zo de fijne lijntjes en rimpels verminderen. Los daarvan spreekt het voor zich dat onvoldoende water drinken z’n sporen nalaat: je huid oogt dof en futloos en lijkt te verwelken…

image

Droge huid

Walnoten helpen de elasticiteit van de huid verbeteren en stimuleren de collageenproductie, essentieel voor een jeugdig ogende, gezonde huid. Sowieso is het een aanrader om voldoende noten in te slaan en in je tas te stoppen als perfecte snack.

Ook vette vis zoals zalm, sardientjes, makreel, haring… moet een vaste plek krijgen op je weekmenu. Deze vissoorten zitten boordevol omega-3 die de veroudering helpt intomen en je huid zacht en glad maakt.

image

Kraaienpootjes

Op het menu: groene en gele groenten. Wie regelmatig haar bord vult met courgette, paprika, boontjes, broccoli en natuurlijk spinazie heeft opvallend minder rimpels. Vooral de kraaienpootjes blijven duidelijk achterwege…

image

Huidveroudering

Een handvol blauwe bessen per dag is om zoveel redenen een aanrader. Wat dacht je bijvoorbeeld van de concentratie aan vitamine C die de bloedcirculatie stimuleert (hello glow!). Bovendien helpen de antioxidanten in het besje de veroudering intomen.

Nog zo’n favoriet: avocado zit boordevol vitamine E die je huid helpt beschermen en een gezonde gloed bezorgt. Bovendien stimuleert deze vrucht de celvernieuwing waardoor je huid jonger oogt. 

image

Vermoeide huid

Een vleugje kaneel op je ontbijt en je huid krijgt een boost waardoor je energieker en frisser oogt. 

image

Droge lippen

Italiaanse vrouwen weten het: een drupje olijfolie en wèg zijn die droge lippen.

Screenshot

De perfecte aanvulling

Een goede verzorging van je huid begint van binnenuit, maar natuurlijk is dat niet voldoende. Combineer je superfood-menu met een dagelijks beautyritueel voor een jeugdige, stralende huid. Slow Âge, de gloednieuwe cosmetische verzorging van Vichy, zorgt voor de perfecte wisselwerking. Deze dagcrème combineert 3 gezonde ingrediënten (antioxiderende Baïcaline-wortel, Bifidus uit probiotica en Mineraliserend Water van Vichy) en een UV-filter die samen de sporen van veroudering vertragen door ze vanaf hun ontstaan te corrigeren.

Ontdek hier Slow Âge van Vichy
Vichy is verkrijgbaar bij de apotheker