interview: min huet

“Ik kijk met goesting naar de toekomst in plaats van met tegenzin” 

Article Image

Naam: Min Huet
Leeftijd: 38 jaar
Job: groepsleider bij Aquafin
Mama van Coline (5 jaar) 

De ingrediënten van Min:


100% happy op het werk
“Mijn job is ontzettend belangrijk voor mij. Jaren werkte ik in een architectenbureau, maar daar lag mijn passie duidelijk niet. Je werkplek moet je energie geven. Zingeving, teamwork, ontwikkeling, groeikansen… het zit allemaal in mijn huidige job. Ook aan het familiegevoel dat er heerst ben ik erg gehecht geraakt. Intussen zit ik in verschillende werkgroepen. Eentje daarvan heet Sparkling waarmee we onze bruis proberen door te geven aan andere leidinggevenden…”

Verbinding creëren
“Ik heb graag een breed perspectief en dus haal ik uit verschillende dingen mijn energie. Mijn job is belangrijk, maar ook mijn vrienden en familie. Of bijvoorbeeld de ouderwerkgroep op school. Wat ik doe, doe ik met goesting. Dat is de rode draad in alles. Ik hou ervan om in groep iets te organiseren, of dat nu een familieweekend is of een geldinzamelactie. In team wordt je meer. Toch hou ik ook heel erg van intieme gesprekken. Ook hier vind ik verbinding: even voelen dat je dezelfde hartenklop hebt.”

Mama-zijn
“Ik heb altijd een groot moedergevoel gehad. Voordat Coline er was, had ik al vier petekindjes. Ik ben nooit de cadeautjes-meter geweest: ik doe liever iets met hen. Samen zwemmen, een dagje Efteling, frambozen gaan plukken. Of ik maak een jaarkalender met een activiteit per maand.
Voor Coline wil ik vooral een warm nest creëren, haar de kans bieden zich helemaal te ontplooien en verschillende dingen aanreiken, van een minimalistisch theaterstuk tot een show van K3.”

Innerlijke rust vinden
“De voorbije jaren ben ik dichter bij mezelf gekomen. Naarmate de jaren verstrijken, komt er heel wat op je pad. Soms denk ik: had ik dat maar vroeger geweten. En toch: het is wat het is, ik heb weer bijgeleerd en dus kan het alleen maar beter worden. Ik wil alleszins met vertrouwen en goesting naar de toekomst kijken in plaats van met angst of tegenzin. There’s a crack in everything, that’s how the light gets in van Leonard Cohen vind ik een prachtige gedachte om me aan vast te houden.
Deze zomer ontdekte ik yoga. Vriendinnen moedigden me al langer aan, maar het leek te zweverig voor mij. Groepslessen hebben me altijd verveeld, maar yoga heeft me echt verrast: het geeft rust en energie, ik voel dat ik gesport heb en het motiveert me om ernaast ook gezond te leven.”

Minder maar beter
“Ik probeer er goed uit te zien, maar wel op een natuurlijke manier. Vroeger volgde ik wat er in magazines verscheen en liet ik me beïnvloeden. Nu voel ik de puzzel in mekaar vallen: ik weet wat ik nodig heb, mijn honger is wat gestild. En als ik met vriendinnen ga shoppen, geniet ik meer van de lange lunch samen dan van de pashokjes.
Ik merk dat ik minder koop, maar makkelijker meer geld uitgeef aan kwaliteit. Mijn verzorgingsproducten bijvoorbeeld mogen wat meer kosten, mijn lichaam moet ten slotte nog lang meegaan. Ik hou er sinds kort zelfs van om de tijd te nemen en te genieten van die verschillende stappen in de badkamer…”

En hoe voelt het om 38 te zijn?
“Ouder worden schrikt me niet af. Mijn grootmoeder, een nuchter wijs madammeke, zegt altijd: ‘Het leven, dat is niets dan aanpassen.’ Dat is zo mooi. Ik hou wel van verandering. Ouder worden valt daar ook onder en dus heb ik het er niet zo moeilijk mee.
Op het strand of in het zwembad zie ik vaak jonge meisjes die zo onzeker en tegelijk zo mooi zijn. Nu denk ik: had ik toen op die leeftijd toch maar meer genoten in plaats van zo te twijfelen. Tegelijk wil ik ook vasthouden dat ik er nu goed uitzie, zodat ik op mijn vijftig niet moet zeggen: goh, op mijn veertig zag ik er nog goed uit, jammer dat ik daar niet van genoten heb…” 

Bloemenkleedje: Zalando
Groene top: JBC