Graag traag vandaag

Je hebt een uur, een woensdagnamiddag, een halve of een hele zondag de tijd om iets met je kind(eren) te doen? Negeer de drang om het ver te zoeken, ga even op de rem staan en kies voor een heerlijk eenvoudig slow-momentje.

lees meer

Slow parenting, hoe doe je dat?

De rat race is weer begonnen. Voor jou én voor je kinderen, want ook zij ervaren al van jongsaf de druk om te presteren. Hoe nemen we wat gas terug?

lees meer

Minder moeten, meer lagom

We piekeren te veel. Net nog waren we zorgeloos op vakantie, nu begint het geknaag opnieuw. Doen we het wel goed? Zouden we niet wat meer? Of net minder… Misschien moeten we eerder kiezen voor ‘precies genoeg’, net zoals de Zweden...

lees meer

Mag het wat minder?

De rat race is weer begonnen. Voor jou én voor je kinderen, want ook zij ervaren al van jongsaf de druk om te presteren. Hoe nemen we wat gas terug?

lees meer

bed

Van slaapoogjes tot een frisse blik

in 10 stappen

Slow down time: 7 trage verwenmomentjes thuis

Nog wat vakantiedagen over terwijl de kinderen op kamp zijn? Negeer emmer, dweil, was en andere dwingende taken: vandaag neem jij verdiend en zonder schuldgevoel een dagje slow down time.

lees meer

oogverzorging

Go slow...

Het contrast kan niet groter zijn. Net nog dobberde je in het zwembad, las je een boek in je hangmat, slenterde je naar de markt en liet je de dag rustig voortkabbelen, nu haast je je alweer naar het werk. Nochtans zijn die rustige vakantievibes nuttiger dan je denkt...

lees meer

Kantoorfitness: fris op het werk dankzij deze 15 oefeningen

Ken je dat? Je vertrekt fris naar het werk, maar doorheen de dag kruipen de kantooruren in je lijf en laten je vermoeid en een beetje verwelkt naar huis keren. Hoe voorkom je dit scenario? Deskercise is jouw antwoord, ofwel je overwegend zittende werkdag onderbreken met kleine oefeningen achter en rond je bureau.

lees meer

oogverzorging

Slow zomerwork-out

Tijdens de zomer schakelen we automatisch een paar versnellingen terug. Wèg strak dagschema. Niet alleen gaan we ein-de-lijk met vakantie, we nemen vaker de tijd om zonder schuldgevoel te genieten en te ontspannen. Een spontane barbecue, een tuinfeestje bij de buren, met een boek in de hangmat, een glaasje wijn bij een zwoele zonsondergang…

lees meer