1. In het groen

Go slow betekent: zoek het niet te ver. Ook jij hebt vast een bos, een natuurreservaat of een park op wandel- of fietsafstand. Gewoon een stukje natuur, desnoods je eigen tuin, meer heb je niet nodig. Kijk door de ogen van je kinderen en zoom in op wat er op jullie pad komt. Neem eventueel een vergrootglas of een insectendoosje mee en bestudeer de kriebelbeestjes. Ga op zoek naar paddenstoelen. Spot vogels met een verrekijker. Of verzamel de mooiste bladeren met de eerste herfsttinten. Teken deze thuis nadien samen na en je scoort meteen extra slow-punten.

in het groen
rond de tafel
2. rond de tafel

Duik in de spelletjeskast en haal een stapel favorieten boven. Kies een gezelschapsspel dat je met het hele gezin kan spelen. Van klassiekers als Memory, Uno, Scrabble of Rummikub tot fun games als pakweg Twister, Pie Face, Takkie Kakkie of Speak Out. 1-0 voor gezelligheid.
Ook tekenen, schilderen en knutselen blijven ideale slow-activiteiten. Geen held in deze domeinen? Het internet helpt je op weg: scrol door Pinterest op zoek naar leuke ideetjes of bekijk een tutorial van een overenthousiaste vlogger en jullie zijn vast vertrokken. O ja, en je opwinden omdat het eindresultaat niet lijkt op het voorbeeld? Trap er niet in: slow betekent ook zen…

3. In de badkamer

Waarschijnlijk net iets populairder bij meisjes, toch als er gezichtsmaskers, bodylotion, scrub, nagellak en extra geurige producten aan te pas komen. Niks mis met een badkamermomentje met the girls: zet je beautykastje open en sla samen aan het experimenteren. Verplichte afsluiter: laat je dochter(s) je schminken en maak foto’s van het eindresultaat…
Natuurlijk duiken de jongens met plezier mee in bad. Gooi er een paar bruisballen bij, zet een grote bak badspeelgoed in de buurt en ga kopje onder in jullie fantasie.

badkamer

nog meer slow in de badkamer

De dag begint en eindigt in de badkamer. Een goede, hydraterende crème smeren, is doorgaans één van de laatste to do’s. Een handeling die amper een minuut duurt, toch valt Vichy ook helemaal voor het slow living-principe. Hoezo?
Een gezonde levensstijl – minder stress, meer beweging, beter eten – heeft niet alleen inwendig, maar ook uitwendig effect: maar liefst 80% van de huidveroudering heeft namelijk met omgevingsfactoren en levensstijl te maken. Gezond leven vertraagt met andere woorden het verouderingsproces. Ook Vichy werkt mee: Slow Âge gaat de eerste tekenen van huidveroudering vertragen door ze vanaf hun ontstaan te corrigeren. Zo oogt de huid dag na dag gladder, gezonder en jeugdiger. 

schat
4. In de speelkamer

Zoek het niet te ver: een spelletje als ‘zakdoek leggen’ scoort nog altijd op de speelplaats, dus ook thuis. Verstoppertje, hinkelen, touwtjespringen, 1-2-3 piano, knikkeren, tikkertje... Ook leuk: duik samen in de verkleedkoffer. Maak een puzzel. Of bouw een knikkerbaan.
Heb je tijd om iets voor te bereiden? Scoor dan met een zoektocht in huis. Verspreid van kelder tot zolder envelopjes met opdrachten en eindig uiteraard met een extra lekkere ‘schat’. 

5. In je pyjama

Outfit van de dag: pyjama! Het summum van een dagje slow en sowieso dé kinderfavoriet. Die begint al in het grote bed, want vandaag hoef je nergens voor op te staan. Duik samen onder de dons, vertel over jullie dromen en fantaseer een vervolg. Een verhaaltje voor het slapengaan? Dat kan toch ook bij het opstaan! Afhankelijk of je een hekel hebt aan kruimels en vuile vingers op je lakens, kan ontbijt op bed misschien wel… En sowieso hoort een kietelsessie onder de dons erbij.
De rest van de dag zijn gewone kleren verboden. Wat kan wél: samen popcorn maken en een typische familiefilm kijken. Verven of tekenen. Rondhangen tot zelfs niksen. En spelen, de hele dag spelen.

pyjama
picnic
6. In het park

Nu het nog even kan: verzamel hapklaar lekkers, een extragroot, zacht deken, en ga voor die laatste picknick van het seizoen. Maak ook vrienden met kinderen warm voor het idee (heel erg lagom!) en kies een leuk, rustig en zonnig plekje uit met voldoende ravotmogelijkheden. Go slow: de lunch zal sowieso weinig gestructureerd verlopen (gewoon af en toe checken of je kinderen ook wel eens iets gezonds in hun mond proppen) en vermoedelijk de hele namiddag doorgaan, maar so what? Jij hebt toch tijd.

7. Rond het keukenblok

Schillen, snijden, persen, roeren, mixen: de meeste keukentaakjes spreken tot de verbeelding van kinderen. Bij de ene slechts even, de andere houdt de schort het liefst een paar uur aan. Koekjes of cake, pizza, een milkshake, balletjes in tomatensaus, soep… allemaal klassiekers om je samen met je kinderen aan te wagen. Maar je kan ook een stap verder gaan. Leg een stapel kookboeken op tafel, check Pinterest of een leuke kookblog en laat hen een gerecht of dessert uitkiezen.
Val je voor een uitdaging? Bedenk dan samen een menu en speel ’s avonds van restaurantje. Zoek een aperitief, lekker hoofdgerecht en het perfecte toetje, doe samen de boodschappen en verdeel de taken in de keuken. Wie niet graag kookt, mag zich ontfermen over een origineel menu en een verrassende tafelversiering.

keuken
  • geniet

De juiste huidverzorging helpt je mooi en goed in je vel te voelen. Met Vichy’s Slow Âge rem je bovendien de sporen van huidveroudering af. Meer weten?

klik hier