Background Image

Tweedeklas vliegen,
eersteklas landen

Brengt het vliegtuig je binnenkort naar je vakantieparadijs? Met deze tips tackle je de verwoestende effecten van de droge lucht aan boord en land je in schoonheid…

Nog heel even en je bent op bestemming. Palmbomen, azuurblauw water, de jungle, de bergen of de stad, goed voor een heerlijke pauze. Maar fasten your seatbelt, want eerst staat er nog een vlucht gepland. En dus ook: een oncomfortabele zithouding en een wel erg droge lucht.

Onze huid krijgt het erg zwaar te verduren en dat heeft alles te maken met de vochtigheidsgraad van een vliegtuig. Een tocht door de woestijn heeft minder schadelijke effecten, wordt wel eens beweerd… Na een vlucht ziet je gezicht bleek, zijn je ogen gezwollen en voelen je haar en je huid droog aan. Die jetlag voel je dus niet alleen, maar toont zich ook. Ben je jong, dan gaat de huid zich snel herstellen. Hoe rijper de huid, hoe moeilijker echter de schade te herstellen valt.

Een vlucht in zicht? Neem je voorzorgsmaatregelen...

Background Image

Zorg tijdens je vlucht voor…

je huid

Een lange vlucht staat natuurlijk het duidelijkst op je gezicht af te lezen. Door de droge lucht in het vliegtuig slaagt je huid er maar moeilijk in vocht vast te houden. Gevolg: een uitgedroogde tot geïrriteerde huid die er dof of net rood en vlekkerig uitziet.

Regel nummer één: hydrateer!
Reinig eerst en vooral je gezicht. Een aanrader én de perfect aanvulling op Vichy’s Slow Âge-verzorging, is de Pureté Thermale Micellaire Reinigingslotion 3 in 1. Dit product trekt als een magneet onzuiverheden aan en reinigt de gevoelige huid mild en perfect zonder een onprettig of trekkerig gevoel.
Breng vervolgens je dagcrème aan. Belangrijk: vermijd dagcrèmes of BB-crèmes met ingrediënten die je huid nog meer gaan uitdrogen, zoals alcohol. Check dus de ingrediëntenlijst en kies voor een voedend alternatief!

Met Vichy Slow Âge maak je alvast een veilige keuze: deze cosmetische verzorging combineert drie gezonde ingrediënten, antioxiderende Baïcaline-wortel, Bifidus uit probiotica en mineraliserend water van Vichy.

huid
Nog een extra tip:

het loont om je gezicht ook regelmatig te bevochtigen met een waterspray. Breng meteen daarna op de nog vochtige huid een laagje dagcrème aan, waardoor het vocht niet kan verdampen. Sowieso mag je om de twee uur een nieuw laagje dagcrème aanbrengen.

makeup
je make-up

Het ideale scenario: vlieg zonder make-up. Behalve je huid voldoende hydrateren, vraagt een vlucht geen extraatjes. Integendeel, een poeder gaat je huid nog meer uitdrogen. Wel een optie: stop een kleine hoeveelheid foundation en eventueel wat poeder in je handbagage en geef jezelf net voor het uitstappen een opsmukbeurt.

je lippen

Een lipstick is een absolute no-go tijdens het vliegen, want deze gaat je lippen nog meer uitdrogen. Kies liever voor een flinke laag lippenbalsem of zelfs vaseline.

je ogen

Makkelijk last van opgezwollen ogen of wallen? Investeer bij gebrek aan komkommerschijfjes op het vliegtuig in voedende oogpads. Een paar minuten en je oogt stukken minder moe, ook na een slapeloze vlucht.
Vergeet ook je oogcrème niet in je toilettas te stoppen. Een tip? De Slow Âge Oogcontourcrème pakt de opkomende tekenen van huidveroudering aan, helpt je aan een gezonde, jeugdige oogopslag, een gladdere huid rond de ogen en een extra frisse blik.

Wat oogmake-up betreft, kunnen we kort zijn: mascara en oogschaduw blijft onmogelijk netjes zitten, zeker niet tijdens een lange vlucht. Bovendien kan de make-up je ogen zelfs irriteren. Verknocht aan je ‘open blik’? Kies eventueel voor waterproof mascara of breng gewoon net voor het uitstappen je mascara aan. Met een concealer werk je snel nog eventuele kringen onder je ogen weg.

ogen
haar
je haar

Ook voor je haar geldt: zo natuurlijk mogelijk. Vermijd te veel producten, deze gaan je haar alleen maar nog meer uitdrogen. Eventueel kan je een leave-in conditioner overwegen. Deze hoef je niet uit te spoelen en voorkomt dat je lokken droog ogen en breekbaar worden. Heb je makkelijk vet haar? Dan kan je voor het boarden eventueel wat droogshampoo aanbrengen.

Neem een borstel mee in je handbagage, maar haal deze niet te vaak door je haar: daar wordt het toch alleen maar statisch van. Wie lang haar heeft, kiest best voor een losse vlecht of een nonchalante knot.

je benen

Blijf niet je hele vlucht aan je scherm gekluisterd of in je zitje vastgesnoerd, maar pauzeer regelmatig door een wandelingetje te maken. Ga naar de wc of loop gewoon rustig de gang op en af. Probeer tussendoor wat eenvoudige strek- en plooioefeningen uit om je bloeddoorstroming op peil te houden en zo pijnlijke benen te voorkomen. Ook steunkousen zorgen voor een betere bloedcirculatie en helpen zwelling te voorkomen. In je toilettas stop je een kleine tube bodylotion om tussendoor je benen (en ook je armen) te hydrateren.

je voeten

Draag kwalitatieve sokken tijdens je vlucht. Ze bevorderen een goede luchtcirculatie waardoor je voeten niet te warm of te koud worden, en voorkomen gezwollen voeten. Laat je voeten voldoende bewegen: wandel regelmatig, maar doe ook al zittend een paar oefeningen. Een goede tip om stiekem te doen: teken als tussendoortje het ABC in de lucht met je voeten.

benen
handen
je handen

Je handen verraden je leeftijd… Wil je het verouderingsproces vertragen, investeer dan in een goede handcrème en vergeet deze vooral niet tijdens je vlucht! Wie echt all the way wil gaan, smeert een dikke laag cacaoboter of kokosnootolie op de handen, trekt katoenen handschoentjes aan en laat de vetten vervolgens het werk doen…

Ook nog dit…

1.
Vermijd alcohol, koffie en thee, want deze werken vochtafdrijvend, kunnen je lichaam uitdrogen en maken de jetlag erger. Kies sowieso voor water, véél water: één glas per uur is een minimum. Ook zoute koekjes helpen uitdroging te verminderen.

2.
Vlieg je ‘s nachts? Neem alles mee dat je slaap kan bevorderen: goede oordopjes, een oogmasker, een nekkussen, een dekentje of sjaal en eventueel een slaapmiddel (via de huisarts). Die extra uurtjes slaap laten zich van je gezicht aflezen.

3.
Stop in je toilettas een kleine tube tandpasta en een tandenborstel. Heerlijk om na een lange vlucht opgefrist te landen.


GOEDE VLUCHT EN EEN HEEL FIJNE VAKANTIE!

kleur

Nog vragen over huidverzorging?
Op de website van Vichy vind je het antwoord op al je vragen.