oogverzorging

All eyes on… 

je oog-verzorging!


Onze ogen zijn harde werkers: ze staan de hele dag op scherp, en zelfs ’s nachts nemen ze maar een halve pauze. Dat laat natuurlijk z’n sporen na. Een blik op de meest voorkomende probleemzones en wat je eraan kan doen…

Is die oogcrème nu écht nodig?

Het is een discussie die nu en dan oplaait: volstaat onze dagcrème of hebben we ook een specifiek product nodig voor de ogen? Het antwoord is nochtans simpel: de huid rond onze ogen verschilt overduidelijk van de rest van ons gezicht. Ze is dunner en kwetsbaarder, en vraagt extra hydratatie. Een dagcrème hydrateert die zone met andere woorden onvoldoende. Bovendien helpt een oogcrème kraaienpootjes, donkere kringen en meer tegen te gaan…

win
kleur

De 4 probleemzones

vermoeide blik

1. Vermoeide blik

Het probleem...
onze oogleden zijn bijzonder actief, we knipperen bijvoorbeeld zo’n 10.000 keer per dag. De huid rond onze ogen wordt daardoor dunner en slapper, de huidskleur verandert en we krijgen rimpels, bovendien weerkaatst de huid het licht steeds minder goed waardoor onze blik somber oogt.

All eyes on ... 
- de juiste verzorging: ga op zoek naar een oogcrème met corrigerende pigmenten en parelmoer voor een frisse oogopslag.
- het reinigingsritueel: wees voorzichtig bij het verwijderen van je oogmake-up. Door te hard te wrijven, stimuleer je alleen maar een vermoeide blik. Daarom: doordrenk een watje met oogmake-upreiniger en dep zachtjes op het ooglid. Voor de wimpers leg je een dubbelgeplooid watje op de wimperrij en laat je de reiniger inwerken op de mascara. Dep vervolgens zachtjes de mascara weg.
- sport: jouw wekelijkse uurtjes beweging zorgen voor extra zuurstof voor de huid, stimuleren de bloedsomloop en helpen zo je oogopslag fris te houden. 

wallen

2. Wallen

Het probleem...
de typische zwelling onder de ogen ontstaat doordat er vocht ophoopt, waardoor de huid opzwelt. Mogelijke redenen? Slaaptekort uiteraard, maar ook ouder worden, een allergie of verkoudheid en alcohol werken de wallen in de hand.

All eyes on…
- de juiste verzorging: cafeïne werkt vochtafdrijvend. Ga dus op zoek naar een oogroller die cafeïne bevat.
- de komkommer: de truc met de komkommer werkt wel degelijk. Deze groente bevat veel cafeïnezuur en is dus een natuurlijk ingrediënt tegen de zwelling onder je ogen. 

donkerekringen

3. Donkere kringen

Het probleem...
naarmate we ouder worden, verslecht de microcirculatie, hoopt het teveel aan vocht zich op en wordt de huid slapper. Dit zorgt voor permanente donkere zones. Ook vermoeidheid speelt een rol, daarnaast spelen etnische en erfelijke factoren jouw gevoeligheid.

All eyes on…
- de juiste verzorging: kies voor een concealer met lichtreflecterende deeltjes. Deze gaat de schaduw verminderen en de huid een opfrisbeurt geven.
- camouflage: te vaak nog wordt de concealer onder het hele oog aangebracht, maar dat is dus niet de bedoeling! Doorgaans is enkel de binnenhoek donker gekleurd. Breng met je vingertoppen een oogcrème aan die twee tinten lichter is dan je foundation.

kraaienpootjes

4. Kraaienpootjes

Het probleem...
de kraaienpootjes rondom het oog zijn de eerste rimpels. Ze ontstaan simpelweg door te lachen, waardoor de huid rond de ogen samentrekt. Die lachrimpels zijn dus meteen een zichtbaar bewijs van jouw goede humeur. Bovendien wordt de huid rond onze ogen dunner en minder elastisch naarmate we ouder worden, waardoor deze plek sneller ouderdomstekenen gaat vertonen.

All eyes on…
- de juiste verzorging: oogcrèmes met collageenstimulerende ingrediënten en verrijkt met hyaluronzuur helpen de huid te boosten en strijken de rimpels glad.
- de zonnebril: stop deze standaard in je handtas en haal hem sowieso bij zon, maar ook bij fel licht boven.

Oefen eerst voor de spiegel tot je de drukpunten als vanzelf vindt.
Trek vanaf dan elke ochtend en avond een paar minuutjes uit voor deze eenvoudige routine:

1. EEN OPEN BLIK: Plaats de kussentjes van je wijsvingers in de binnenhoek van het oog en beweeg vanaf hier naar de wenkbrauw. Draai om het oog naar de buitenkant en tot je weer bij het beginpunt bent.

2. WEG DONKERE KRINGEN EN WALLEN: Plaats de wijs- en middelvinger aan de weerskanten van de wenkbrauw en druk langzaam maar stevig. Herhaal dit bij de binnen- en buitenhoek van het oog en druk ten slotte op het punt in het midden van het onderste ooglid.

* WEDSTRIJD *

Win jouw ideale oogverzorging

win

Met Slow Âge Oogverzorging breidt het anti-aging gamma van Vichy uit. Benieuwd naar deze dagelijkse verzorging tegen opkomende tekenen van veroudering?
Neem dan deel aan onze wedstrijd en maak kans op een van de gratis Slow Âge Oogverzorgingsproducten (15 ml, t.w.v. € 24,95).

bed

Hallo wakkere blik

Natuurlijk zijn er ook heel wat make-uptrucjes die je probleemzones helpen verdoezelen. Mascara opent je blik, dat is geweten. Maar wist je ook dat je deze vooral op de middelste wimpers moet aanbrengen? Deze en meer tips leer je hier

Nog meer weten?

Op de website van Vichy krijg je informatie, tips en advies voor een goede oogverzorging.