Hello lenteglow!

Een frisse blos op de wangen, een bruin tintje, de weerkaatsing van het zonlicht in je ogen: de lente doet je stralen! Met deze tips & tricks haal je alles uit die prachtige lenteglow.

indoor

Indoor

  • Na een overload aan wol en donkere tinten zie je eindelijk weer fleurige jurken, blote benen, zonnebrillen,
    felle lipstick en vrolijk gelakte nagels opduiken. Maar feit is: terwijl de lente zich buiten volop laat zien én voelen,
    zit jij helaas de hele week in een kunstmatig verlicht kantoor. Hoe kom je dan aan een stralende blos?

5 tips voor een minimum lenteglow:

blush

1.
Oog voor detail

Een must in je beautytasje? Make-up die het licht vangt en weerkaatst, waardoor je op een subtiele manier extra straalt. Heel wat foundations, oogschaduw, lipgloss of blush bevatten glanzende deeltjes die je huid extra doen oplichten. Checken dus! Sowieso onmisbaar voor je lenteglow is de highlighter: een vleugje op je jukbeenderen, onder de wenkbrauwen, aan de binnenkant van je ooghoeken of aan aan de bovenkant van je lippen heeft instant effect.
Andere trucjes om mee te experimenteren: parelmoer oogschaduw in je binnenste ooghoek, lippenbalsem op je jukbeenderen of ooglid, roze of perzikkleurige crèmeblush op de appeltjes van je wangen en een frisse tint lipstick.

desk

2.
Handen af!

Het is bekend: ons toetsenbord zit boordevol bacteriën, maar ook je bureau, de deurklink, de lichtschakelaar, de trapleuning… ogen onder een vergrootglas behoorlijk smerig. Probeer daarom niet te vaak aan je gezicht te zitten, de bacteriën kunnen immers voor onzuiverheden zorgen.

greens

3.
Lekker gezond

Vergeet die lenteglow maar wanneer je dagelijkse menu uit veel vetten en suikers bestaat. Ze zorgen niet alleen voor gewichtstoename, maar ook voor een doffe en vale teint. Het geheim van een stralende huid zit ‘m in een gebalanceerd voedingspatroon. O ja, en ook easy met die verleidelijke aperitiefjes op een zonnig terras: te veel alcohol gaat je huid uitdrogen.

lunch

4.
Bye bye kantine!

En waarom zou je in een kantine lunchen terwijl de lente zich laat zien? Zelfs wanneer de zon zich achter een dik pak wolken verstopt, zorgt een uurtje buitenlucht voor die stralende, natuurlijke blos. En nog voor veel meer dan dat: lees verder!

Vichy Slow Age

5.
EAU LA LAAA

Een happy huid smeekt om vocht en daar zorg je op verschillende manieren voor. Water, water, water om te beginnen. Drink minstens één, liever twee liter water per dag om de vochtbalans op peil te houden. Daarnaast hydrateer je je huid met een goede dagcrème die ervoor zorgt dat ze elastisch blijft en fris oogt, en die de veroudering tegengaat. Past helemaal binnen dat plaatje: Slow Âge van Vichy. Deze cosmetische verzorging bevat een mix van gezonde ingrediënten (antioxiderende Baïcaline-wortel, bifidus uit probiotica en mineraliserend water van Vichy) en een UVA- en UVB-filter. Samen gaan zij de sporen van veroudering vertragen door ze vanaf hun ontstaan te corrigeren.

outdoor

outdoor

  • Na het werk, tijdens een dagje vrijaf of het hele weekend lang: spreek met vriendinnen af op een terrasje,
    spring op je fiets, ga overkop in het pretpark, speel met je kinderen in de tuin of lees op een bankje in het park,
    laat de hond uit, ga joggen aan zee, laat je grootmoeder de lente voelen of kuier op de groente- en fruitmarkt,
    en spendeer zoveel mogelijk uren buiten. Waarom? Simpel!

4 redenen om voor een maximum lenteglow te gaan:

bike

1.
Zuurstof boost

Je herkent vast de gezonde blos wanneer je kinderen buiten hebben gespeeld of wanneer je partner na een fietstochtje thuiskomt. Die lenteglow doet je stralen, en dat komt doordat de doorstroming van je bloed en de aanvoer van zuurstof je huid er heel wat gezonder doen uitzien.

happy

2.
Happy jij

Tijdens de winter af en toe een opgave om toch even een frisse neus te halen, nu gaan we spontaan naar buiten. Logisch, de buitenlucht, een lentebriesje of de warmte van de zonnestralen maken ons gelukkiger. Dat voelen we zelf natuurlijk, en dat blijkt ook wetenschappelijk al voldoende bewezen. Daar zit de hoeveelheid vitamine D voor iets tussen, maar ook serotonine of het gelukshormoon dat vrijkomt door overvloedig zonlicht.
Bovendien lijkt het wel alsof niet alleen ons gelukslevel, maar ook ons sociale leven een extra push krijgt: we doen veel meer en zien meer mensen, wat ons duidelijk deugd doet.
En tot slot: een happy jij lacht meer. Een glimlach + lachrimpeltjes + glans in de ogen = hello lenteglow!

hair

3.
Glanzende lokken

Hangt je haar er tijdens de winter wat futloos bij, dan komt dat door een tekort aan vitamine D. De zon laat zich te weinig zien, bovendien is het geen evidentie om voldoende vitamine D uit je voeding te halen. Verzwakt haar heeft dus dringend een extra boost nodig, en daar zorgt de zon vanaf nu weer voor.

vacation

4.
Sunkissed skin

We weten het allemaal: een bruin tintje heeft effect. Je ziet er beter uit, en dat blijft niet onopgemerkt. De zonnebank is geen optie wegens te ongezond, jij gaat voor het échte werk en zoekt elk mogelijk straaltje zon op. Voorwaarde is uiteraard om élke dag – ook wanneer je geen uitgebreid dagje buiten hebt gepland – je huid te beschermen met een voldoende hoge zonnefactor. Doe dit niet wanneer je al in de zon bent, maar ruim een halfuur op voorhand (en vervolgens elke twee uur). Je zonnecrème van vorige zomer is trouwens nipt houdbaar: na één jaar is hij eigenlijk aan vervanging toe.

Nog meer tips voor een gezonde glow?

Op de website van Vichy vind je heel wat tips en uitgebreide informatie over o.a. een gezonde levensstijl, make-up en de juiste verzorging.

Benieuwd? Klik hier