Jamie’s beautyfavorieten

Vichy en Jamie Oliver delen eenzelfde kijk op bewust leven: wat er dagelijks op je bord belandt, heeft op zoveel vlakken effect. Ook je huid krijgt een boost door een uitgebalanceerd menu.
De avocado, de sinaasappel en de zalm krijgen alvast een streepje voor…

jamieoliver

"maak je lichaam happy"

Voor Jamie Oliver is het een uitgemaakte zaak: skip een paar keer per week vlees én geef groenten een hoofdrol op je bord. De Britse superchef promoot al jaren een gezonde eet- en levensstijl via zijn tv-programma’s, boeken, magazines, kookscholen en initiatieven zoals Food Revolution Day en Jamie’s Sugar Rush. ‘Koken en eten met aandacht geeft je direct een goed gevoel. Van een gevarieerde maaltijd met voedzame producten en verse ingrediënten voel je je niet alleen beter, je maakt je lichaam ook happy.’

Screenshot

Eet jezelf mooi

Wie zich goed in z’n vel begint te voelen, neemt als vanzelf een bewustere levenshouding aan. Voor jezelf zorgen betekent immers niet alleen gezond eten. Ook meer bewegen, regelmatig rust inbouwen, bewuster tijd nemen voor jezelf en je omgeving, luisteren naar de noden van je lichaam… horen op dat lijstje.

Ook je huidverzorging vraagt de nodige tijd en aandacht. Op dat vlak focust Vichy net als Jamie Oliver op voeden én verzorgen. Met Slow Âge introduceert Vichy de eerste verzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering. Deze dagcrème beschermt niet alleen tegen de dagelijkse beschadigingen van buitenaf, ze zorgt er ook voor dat je huid dag na dag verbetert, sterker oogt en natuurlijker oud wordt.

Beautyfood

Terug naar het bord: heel wat ingrediënten worden terecht geprezen om hun bijzondere effecten op onze huid. Met deze drie topfavorieten gaat Jamie Oliver regelmatig aan de slag: ontdek de beauty benefits van de avocado, de zalm en de sinaasappel en probeer Jamie’s recepten uit.

avocado
De avocado staat hoog bovenaan het lijstje met superfoods.

Deze bes (want dat is een avocado dus…) zit boordevol vetzuren die essentieel zijn voor het herstel van onze huid.
-
De vetzuren in de avocado bevatten voedingsstoffen die onze huid er langer glad en jeugdig laten uitzien.
-
De hoge concentratie vitamine E helpt de zichtbare verschijnselen van huidveroudering verbeteren.
-
Dankzij de aanwezige vitamine A wordt de celvernieuwing bevordert.
-
Tot slot wordt de avocado-olie bejubeld als huidverzorgingsgoeroe.

green

Jamie’s Guacamole

guacamole

Wat heb je nodig?

Voor 8 personen:
½ rode ui – 1 à 2 verse rode chilipepertjes – 3 rijpe avocado’s – 1 bos verse koriander – 6 rijpe cherrytomaten – 2 limoenen – extra vergine olijfolie

---

ZO MAAK JE HET


1. Pel de ui en verwijder de zaadjes van 1 rode peper. Hak beide grof.
2. Verwijder de pit uit de avocado’s en lepel het vruchtvlees uit de schil.
3. Hak de avocado’s grof en meng met het ui-pepermengsel.
4. Voeg het grootste deel van de korianderblaadjes en de tomaten toe, hak en vermeng alles.
5. Voeg het sap van 1 limoen en 1 eetlepel olijfolie toe, en kruid af met zout, zwarte peper en indien nodig extra limoensap.
6. Mag het extra pittig? Strooi er dan nog wat fijngehakte rode peper over. Strooi net voor het serveren nog wat korianderblaadjes over de guacamole. 


zalm
Een wekelijkse must op het menu voor een stralende, gezonde huid.

Zalm is één van de meest effectieve, natuurlijke ingrediënten voor de hydratatie van je huid.
-
De natuurlijke vetzuren, waaronder omega 3, vertragen het ouder worden van de huid; ook de aanwezige hoeveelheid jodium helpt je huid jong te houden.
-
Hoe onlogisch het ook klinkt: de vette vis bevat weinig calorieën en gaat de strijd aan tegen acné.
-
De hoeveelheid proteïnen helpt de productie van collageen te stimuleren, waardoor onze huid er jonger uitziet.

pink

Jamie’s gegrilde zalm met gember

zalm

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:
2 zalmfilets (à 130 g per stuk) - 1 verse rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt - 1 teen knoflook, fijngehakt - 2 el tamari (glutenvrije sojasaus) - 2 cm verse gember, met schil geraspt - 1 el geroosterde sesamolie


---

ZO MAAK JE HET


1. Verwarm de grill van de oven op middelhoge temperatuur.
2. Leg de zalmfilets met het vel naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de overige ingrediënten in een kom en schenk het mengsel over de filets.
3. Gril de vis 12 minuten (tussendoor omdraaien hoeft niet). Ontvel de gare filets en serveer met een frisgroen slaatje en zilvervliesrijst.


sinaasappel
An apple a day, keeps the doctor away… Toch blijft de sinaasappel moeiteloos koploper onder de vruchten.

Hello vitamine C-bommetje! Vitamine C heeft effect op de collageenproductie (die je huid jong en stevig laat ogen), en helpt de opperhuid beschermen tegen factoren van buitenaf, zoals vervuiling en zonnestralen.
-
Een kleine tot gemiddelde sinaasappel staat bovendien gelijk aan 2/3de van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C.
-
De sinaasappel zit boordevol antioxidanten die de celvernieuwing stimuleren en beschadiging van UV-stralen helpen tegen te gaan.
-
Het pigment betacaroteen, ook wel bekend als provitamine A, bezorgt de sinaasappel een oranje kleur. Dit antioxidant gaat de zichtbare tekenen van huidveroudering tegen.

orange

Jamie’s sinaasappel-honinglimonade

limonade

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:
2 roze pompelmoezen – 3 sinaasappelen + ½ sinaasappel in schijfjes – 1 à 2 tl honing – sap van 1 limoen

---

ZO MAAK JE HET


1. Pers de pompelmoezen en sinaasappelen, schenk het sap in een kan en roer er honing en limoensap door.
2. Vul 2 glazen met het sap en voeg ijs toe. Werk af met een paar schijfjes sinaasappel.

Nog meer Jamie?

Surf naar de website van Vichy en lees er alles over de samenwerking met deze sympathieke topchef én ontdek nog meer lekkere, gezonde recepten.

Benieuwd? Klik hier