DRINKPLAN VOOR EEN TOPHUID

Voldoende water drinken is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook - en vooral - voor je huid. Het hoeft natuurlijk niet altijd ‘gewoon’ water te zijn, dat is wat saai, toch? Wij schenken je enkele lekkere hydraterende dranken, die lief zijn voor je huid én je smaakpapillen. Een drinkplan voor een mooie huid!

wolkjes

08:00
rise & shine

lemon honey


Start de dag met een glas lauw water met een vleugje citroen en honing. Het klinkt misschien een beetje gek, maar deze verfrissende oppepper geeft niet alleen je spijsvertering en je immuunsysteem een boost, maar heeft ook hydraterende kwaliteiten. Daarnaast zitten citroenen boordevol antioxidanten, die schade door vrije radicalen voorkomen. En dat is goed, want deze vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering. Vitamine C zorgt dan weer voor het behoud van de elasticiteit van je huid en vertraagt zo de vorming van rimpels.

TIP: er bestaan ook dagcrèmes met antioxidanten die de vorming van rimpels vertragen, zoals de Slow Âge dagcrème van Vichy die ook Baïcaline-wortel, Bifidus én thermaal water bevat. Een prima aanvulling op een gehydrateerde start van je dag!

wolkjes

10:00
koffie of thee?

groene thee


Jammer maar helaas: koffie en zwarte thee drogen je lichaam én je huid uit, waardoor je sneller last hebt van een doffe, droge - soms rode - huid. De oplossing? Drink wat meer groene thee of matcha, dat net zoals citroen lekker veel antioxidanten bevat. Groene thee en matcha bevatten ook polyfenolen die je huid beschermen tegen UV-straling. Tip voor wie z’n dagelijkse kopje(s) koffie toch niet kan laten: drink voor elke kop koffie één glas water en vervang je wolkje koemelk door sojamelk met isoflavonen die je huid jeugdig en elastisch houden.

wolkjes

12:00
Lunch

infused water


Vervang je saaie glas water door een kleurrijk en smaakrijk glas ‘infused water’, dé trend van het moment! Hoe ga je te werk? Vul een drinkbus met je favoriete groente-, fruit- en / of kruidenmix, overgiet met water, laat even trekken en geniet. Lekkere mixen zijn onder andere aardbei & basilicum, komkommer & munt en citroen & tijm.

Background Image

16:00
Vitamineboost

green juice


Energiedipje in de namiddag? Trakteer jezelf niet op frisdrank en snoepgoed bomvol suiker, maar op een shake boordevol vitamines. Shakes en juices met veel groene groenten (zoals komkommer, selder, spinazie, boerenkool, ...) en groene vruchten (zoals appel, kiwi en limoen) hebben een streepje voor omdat ze - je raadt het al!- lekker veel antioxidanten , vitamine A en vitamine C bevatten.

wolkjes

18:00
Apero-time

granaatappel


Jammer maar helaas: ook alcohol droogt je lichaam en je huid uit. Vervang je glaasje rosé of rode wijn daarom wat vaker door granaatappelsap: superfoodsap met antioxidanten en polyphenolen (= 2 x zoveel als in groene thee!) à volonté. Zo verfrissend lekker dat jij je glaasje wijn niet eens zal missen ...

wolkjes

20:00
Blijf drinken

avondritueel


Ook na je avondeten is het belangrijk dat jij je lichaam en je huid blijft hydrateren. Zeker als je nog een actieve avond in ’t verschiet hebt: bv. sporten, dansen, ... Sluit je dag af met wat extra glazen water: licht en superhydraterend, vooral na het sporten. ‘Infused water’ met komkommer doet het ’s avond ook erg goed, omdat de groente - die minstens 90% water, magnesium en kalium bevat - de pH-waarde van je huid herstelt. En morgenvroeg? Dan start jij je dag gewoon weer met een glaasje lauw citroenwater. Je huid zal je dankbaar zijn!

Meer voedings- én schoonheidsadvies om je huid in topconditie te houden?

Een dagelijks verzorgingsprogramma tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

Ontdek Slow Âge